'Adalet' nöbeti: Ölsem de kalkmayacağım

Urfa Adliyesi önünde 14 gündür Adalet talebiyle oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar, “Çocuklarımı katledenlerin tutuklanmasını istiyorum. Onlar tutuklanmadığı sürece ölsem de buradan kalkmayacağım” dedi.

Gazete İsveç - Urfa Adliyesi önünde 14 gündür Adalet talebiyle oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar, “Çocuklarımı katledenlerin tutuklanmasını istiyorum. Onlar tutuklanmadığı sürece ölsem de buradan kalkmayacağım” dedi.

AKPli vekil İbrahim Halil Yıldızın koruma ve yakınlarının işyerleri ve hastane saldırılarında eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Celal ve Adil Şenyaşarı kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar 14 gündür ‘Adalet’ nöbeti tutuyor.

Adliye önündeki bariyerlerin ardında yere serdikleri ‘Adalet’ yazılı dövizlerle taleplerini yineleyen Şenyaşar ailesi, oturma eylemine devam ediyor.

“ÖLSEM DE BURADAN KALKMAYACAĞIM”

Anne Emine Şenyaşar, “Nerede bu adalet? Çocuklarımı katledenlerin tutuklanmasını istiyorum. Onlar tutuklanmadığı sürece ölsem de buradan kalkmayacağım. İsterlerse beni tutuklasınlar. Böyle bir yaşamı kabul etmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Captionmine Şenyaşar adliye önünde adaletsizliğe tepki gösterirken | Fotoğraf: MA

 

NE OLMUŞTU?

14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti. Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız, saldırıdan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar da hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ayrıca Şenyaşar ailesi bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkânlarını boşaltmak zorunda kalmıştı. Olaydan 18 ay sonra ise sadece işyerinde yaşananlara ilişkin dava açılmıştı. Şenyaşar ailesine dönük saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmeyen iddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye, “öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

İddianame, Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, dava ‘güvenlik gerekçesi’ ile Malatya’ya nakledilmişti.

150 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Yargılamaya 15 Nisan 2020’de başlanırken, 20 Kasım’da yapılan dördüncü duruşmada mütalaasını mahkemeye sunan savcı, tutuklu Fadıl Şenyaşar’a bir kez “kasten öldürme”, sekiz kez “kasten öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla 150 yıla kadar hapis cezası istemişti. Enver Yıldız için ise “ağır tahrik ile öldürme” suçundan 12 yıla kadar hapis cezası, diğer sanıkları için ise “basit yaralama”dan ceza istenmişti.

Davanın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan 12 Mart 2021 tarihli altıncı duruşmasında ise Şenyaşar ailesi avukatları, mahkemeden tutuksuz sanıklardan İbrahim Yıldız’ın tape kayıtlarının dosyaya eklenmesi, soruşturmanın genişletilmesi, olaya ilişkin harici bulgu ve delilerin tespit edilmesi, işyeri ve hastane boyutlarıyla ikiye ayrılan soruşturmanın birleştirilmesinin yanı sıra esasa dair ek süre taleplerinde bulunmuştu. Ancak mahkeme, tüm talepleri reddederek bir sonraki duruşmayı 2 Nisan’a ertelemişti.

Öne çıkan haberler!